Prajitura cu piure de castane

de Corinuta in Prajituri, 20 Noi 2010 | 27395 vizualizari

 

Am gasit reteta aceasta pe net si cum imi plac castanele am zis sa o incerc.....e foarte buna, pufoasa si nu foarte dulce. Aaaaaaa, si dispare din tava cat ai clipi:)

 

INGREDIENTE

Ptr blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingura ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Ptr crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet piure de castane - 250 g
  • 50 g unt
Ptr topping:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata ptr razuit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de castane:

Albusurile se bat bine cu 4 linguri de apa rece si un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza impreuna pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la albusuri. Ingredientele uscate se amesteca bine, apoi se adauga treptat la oua amestecand usor. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca 30 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca este copt blatul.

Intre timp se pregateste budinca asa cum scrie pe ambalaj, apoi se lasa la racit amestecand mereu. Cand e aproape rece se adauga untul si piureul de castane dezghetat si se mixeaza pana la omogenizare.

Dupa ce blatul s-a racit se intinde crema peste el si se da la frigider cca un sfert de ora.

Se bate bine frisca si se intinde peste crema, iar deasupra se razuie ciocolata.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci